line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

31. јануар – Национални дан без дуванског дима

У најави workshop ''Учешће младих у креирању програма превенције употребе дувана у локалној заједници'' 31.01. - 01.02. 2017.



Поводом Националног дана без дуванског дима Центар за промоцију здравља (Институт за јавно здравље Ниш), Одсек за омладину, Група за превенцију болести зависности (Управа за омладину и спорт Града Ниша) и Канцеларија за младе Града Ниша организују дводневни workshop на тему ''Учешће младих у креирању програма превенције употребе дувана у локалној заједници'' намењен представницима канцеларија за младе и младима средњошколског узраста са територије Града Ниша.

Workshop ће бити одржан од 31. јануара до 1. фебруара 2017. године у просторијама Канцеларије младе Града Ниша (Официрски дом).

Циљеви workshop-а су следећи:

  1. Мотивисање младих и њихова сензибилизација за питања превенције пушења дувана и одвикавања од пушења у популацији њихових вршњака;
  2. Детектовање кључних места у здравствено-васпитном раду са младима и дефинисање здравствено-васпитних потреба младих у области превенције пушења из угла младих особа;
  3. Оснаживање канцеларија за младе за активно и креативно учешће у програмима превенције пушења у популацији младих;
  4. Израда програма превенције пушења за популације младих од стране канцеларија за младе уз подршку Центра за промоцију здравља и Групе за превенцију (Управа за омладину и спорт Града Ниша).

АГЕНДА

Уторак 31. јанаур:
            12:00 – 12:10 Отварање workshop-а (Канцеларија за младе Град Ниш, Одсек за омладину – Управа за омладину и спорт и Центар за промоцију здравља – Институт за јавно здравље Ниш)
            12:10 – 12: 30 Уводно предавање – Ивана Тодоровић '''Превентивни програми у заједници''
            12:30 – 12: 50 Уводно предавање – др Чедомир Шагрић ''Могућности рада са младима у области превенције употребе дувана''
12:50 – 13:00 Пауза
            13:00 – 14:00 Дебата – Планирано је учешће свих полазника workshop-а (представници канцеларија за младе, средњошколци и студенти).

Среда 1. фебруар:
            12:00 – 13:30 Радионичарски рад у групама (представници канцеларија за младе, средњошколци и студенти) – Израда предлога програма које канцеларије за младе могу да спроведу у области превенције употребе дувана међу младима на територији својих општина.

13:30 – 14:00 Презентација предлога програма по групама (представници канцеларија за младе, средњошколци и студенти).