line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

ДАН ЗДРАВИХ ГРАДОВА И МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ


Дан здравих градова и Међународни дан физичке активности под слоганом: 'Здрави људи чине здраве градове''  је обележен у четвртак 26. маја у Нишкој тврђави у организацији Центара за промоцију здравља Институтa за јавно здравље и Управe за омладину и спорт  са партнерима IFMSA Serbia, Спортским савезом Града Ниша, Домом здравља Ниш и Црвеним крстом Нишка Бања.  Акцију обележавања Дана здравих градова отворио је господин Милан Пешић, већник ресорно задужен за омладину и спорт.

Циљ ове манифестације је био промоција здравих животних стилова као и презентација спортова и вештина које у себи обједињују чување и унапређење физичког али и менталног здравља (тај чи чуан, чи гонг, теквондо, карате, јога, креативна визуализација). Истовремено су биле приказане активности удружења извиђача и планинара.

Грађани су осим едукативног материјала на штандовима Управе за омладину спорт, Центра за промоцију здравља, Дома здравља,  IFMSA Serbia, могли да добију и од представника спортских клубова информације о вештинама које презентују.