line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 22 МАРТА 2017. ГОДИНЕ - СВЕТСКОГ ДАНА ВОДА  

"ВОДЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ"

Светски дан вода је ове године обележен бројним активностима у организацији Института за јавно здравље Ниш кроз мултисекторске активности.
Центар за промоцију здраваља је уз мрежу партнерских иснтитуција организовао и координисао манифестацију чији је домаћин била Специјална школа са домом ученика ''Бубањ''. У креирању манифестације учествовали су ученици и штићеници Специјалне школе ''Бубањ'', Специјалне школе ''14. октобар'' као и ученици нижих разреда основне школе ''Бубањски хероји''.
У холу Специјалне школе ''Бубањ'' постављена је изложба ликовних радова ученика све три школе са темом рационалног и одговорног понашања према воденим ресурсима у локалној заједници.
У оквиру инклузивене представе приказано је пет десетоминутних тачака у којима су ученици и штићеници све три школе приказали свој поглед на значај воде за живот.
Центар за промоцију здравља је за ову манифеставији припремио и презентацију на тему ''Воде и отпадне воде'' што је и тема овогодишњег обележавања Светског дана вода. Презентација и уводну реч је одржао др Чедомир Шагрић а на захтев представника основних школа биће прослеђена свим школама у граду.
За уторак 28. март 2017. године заказана је и конференција за новинаре са представницима све три школе где ће бити представљени инклузивни здравствено васпитни програми спроведени у партнерству са Центром за промоцију здравља.
Манифестацију је отоворила директорка Специјалне школе са домом ученика ''Бубањ'' Снежана Чарапић. Скупу су се затим обратили председник општине Палилула Александар Ждрале (http://www.palilula.eu/index.php/sr/1298-2017-03-23-09-41-59) и помоћница директора Института за јавно здравље Ниш доц. др Роберта Марковић.

Манифестација је завршена поделом захвалница и награда ученицима Специјалне школе ''14. октобар'' и Специјалне школе са домом ученика ''Бубањ'' који показали висок степен креативности у републичкој манифестацији ''Окробар – месец правилне исхране''. Награде је доделила др Ана Стефановић испред Центра за промоцију здравља.

Светски дан вода 2017. године 1 (видео)

Светски дан вода 2017. године 2 (видео)

Светски дан вода 2017. године 3 (видео)

Светски дан вода 2017. године 4 (видео)