line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

У СУСРЕТ 2. АПРИЛУ - СВЕТСКОМ ДАНУ ОСОБА СА АУТИЗМОМ

Поводом Светског дана особа са аутизмом који се обележава 2. априла, одржана је конференција за новинаре у Медиа и Реформ Центру у организацији Центра за промоцију здравља Института за јавно здравље Ниш.

Представљени су инклузивни здравствено-васпитни програми у оквиру Календара здравља који су реализовани у партнерству са Специјалном школом са домом ученика ''Бубањ'', ШОСО ''14. октобар'' и ОШ ''Бубањски хероји''.

Учесници конференције су били директорка Специјалне школе ''Бубањ'' госпођа Снежана Чарапић, директорка ОШ ''Бубањски хероји'' госпођа Верица Раденковић и др Чедомир Шагрић начелник Центра за промоцију здравља.

Циљ ових активности било је укључивање деце са посебним потребама у све здравствено-васпитне садржаје као и сензибилизација деце из ''регуларних'' основних школа да различитости прихвате као изазов за креативно изражавање.


Током 2016. и 2017. године наведене институције су у партнерству обележиле Недељу здравља уста и зуба 2016, Октобар - месец правилне исхрене 2016 и Светски дан вода 2017. године, а у будућности нас очекује још много заједничких програма.