line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБЕЛЕЖАВАЊУ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА

Обавештавамо јавност да ће обележавање Светског дана здравља због лоших временских прилика, које не одговарају извођењу планираних активности, бити померено за понедељак 10. април 2017. године, са почетком у 11 сати у парку и на променади у Нишкој Бањи.

Домаћини обележавања овог важног дана из Календара здравља су Општина Нишка Бања, Црвени крст Нишка Бања и ОШ ''Иван Горан Ковачић'' из Нишке Бање.

Учешће у активностима, поред домаћина, најавили су још и Завод за заштиту менталног здравља КЦ Ниш, Дом здравља Ниш, Завод за здравствену заштиту студената Ниш, удружење Лекар ИНФО, Студентско психолошко саветовалиште, Градска организација Црвеног крста Града Ниша, Група за превенцију Градског секретаријата за омладину и спорт, удружења студената ИФМСА и НИПСА и организација Путоказ из Ниша.

Програм активности:

11:00 – 11:30 Конференција за новинаре, презентација интернет психолошког саветовалишта  и изјаве учесника (бањски парк у сенику испред хотела Радон),
11:30 – 13:00 Активности ученика ОШ ''Иван Горан Ковачић'' (ученици ће свим старијим особама, болесницима и рековалесцентима који се налазе на променади и у парку поклањати честитке/цртеже са афирмативним порукама подршке и жељама за успешан опоравак и излечење),
12:00 – 12:15 Перформанс подршке студентима са депресијом извешће студенти медицине и фармације,
11:30 – 13:00 Пружање савета од стране стручњака психолога из Дома здравља, као и провера крвног притиска заинтересованим грађанима.

Позивамо Вас да присуствујете обележавању Светског дана здравља!