line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА 2017.

Поводом 31. маја – Светског дана без дуванског дима на иницијативу Института за јавно здравље Ниш (Центар за промоцију здравља), Секретаријата за омладину и спорт (Група за превенцију), Канцеларије за младе Града Ниша и свих општинских канцеларија за младе, одржана је завршна манифестација у просторијама Канцеларије за младе Града Ниша (Официрски дом).
Манифестација је започета отварањем изложбе фотографија и промоцијом инстаграм профила насталих као резултат школе фотографије на тему ''Пушење дувана - феномен и болест зависности'' коју су заједно реализовали ученици Уметничке школе Ниш и њихови вршњаци из осталих нишких средњих школа.
Након тога је уследио квиз знања о штетности употребе дувана на коме су учествовале трочлане екипе скоро свих нишких средњих школа. Ученици су имали прилику да прикажу своје знање које су стекли користећи припремене едукатувне материјале Групе за превенцију као и користећи све друге валидне изворе. Циљ квиза био је првенствено стицање нових знања на забаван и деци разумљив начин.
Прво место у квизу освојио је тим ученика из Машинске школе, друго место ученици Грађевинске школе ''Неимар'' и треће место ученици Гимназије ''9. мај''. Спонзори награда били су Нишвил Џез фестивал и СЦ Чаир. Пехаре за финалисте квиза обезбедио је Црвени крст Нишка Бања.

ТВ линк: https://www.youtube.com/watch?v=PsN207ixm0A&feature=youtu.be

 

Slika

slikaslika

slikaSlika

Slika