line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

ОБЕЛЕЖЕН 26. ЈУН - МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБЕ И КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГА'' КАО И ШЕСТА ПО РЕДУ КАМПАЊА ''ПОДРЖИ. НЕ ОСУЂУЈ.''

Поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога 26. јуна са почетком у 11:30 у Медија и реформ центру одржан је Градски форум на тему ''Подржи. Не осуђуј.'' На форуму су учествовали др Верица Арсенијевић (Завод за менталне болести КЦ Ниш), Данијела Маравић (Директор Медија и реформ центра), Ивана Врачкић (Секретаријат за омладину и спорт, Град Ниш) и др Чедомир Шагрић (Центар за промоцију здравља ИЗЈЗ Ниш).

Слоган кампање за 2018. годину је „Прво саслушај” наставља са указивањем да је најпре саслушати дете или младу особу, први и основни корак који треба учинити како би им се пружила помоћ у њиховом здравом одрастању и безбедном развоју.

Истоврено се по шести пут обележава међународна кампања ''Подржи. Не осуђуј.'' која се бави подршком особама које су у проблему зависности кроз перманентну подршку и неосуђивање. Дискриминација и маргинализација зависника су оно са чиме се они свакодневно сусрећу. Незнање и неразумевање проблема уласка у свет зависности, предрасуде и сензационализам су задаци пред читавим друштвом а округли сто заказан у Медија и реформ центру биће прилика да заједно кренемо у решавање ових задатака.

Дискриминација зависника (видео)