line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ

 

У организацији Института за јавно здравље Ниш и ЕБЕРС асоцијације обележен је светски дан борбе против шећерне болести. Домаћин манифестације је била Специјална школа са домом ученика Бубањ а гости су били  представници Центра за промоцију здравља Градског завода за јавно здравље Београд, Лионс Интернатионал, представници НИПСЕ и превентивни тим Завода за здравствену заштиту студената. 
У првом делу програма након поздравне речи директора школе господина Горана Маловића,  представљене су активности ЕБЕРС Асоцијације и актуелни проблеми оболелих од дијабета од стране господина Бобана Милосављевића, председника асоцијације. Том приликом ЕБЕРС Асоцијсција је поклонила домаћину апарат за проверу нивоа шећера у крви што ће помоћи у раду здравственом делу тима школе.
О активностима своје организације говорио је представник Лионс Интернатионал.
Центар за промоцију здравља представио је флајер који је израдјен у партнерству са Специјалном школом са домом ученика Бубањ. Флајер је израдјен на Морзеовом писму, намењен је слепима и слабовидима а тема је значај медитеранске исхране у превенцији хроничних незаразних болести.
Представници Градског завода за јавно здравље Београд су у оквиру свог дела програма и приказали мобилну апликацију Фластерко намењену родитељима. 
У холу школе на два пункта су представници ЕБЕРСА, Лионс Интернатионал и Завода за здравствену заштиту студената мерили ниво шећера особљу школе, родитељима и ученицима. 
На пулту Градског завода и НИПСЕ дистрибуиран је здравствено васпитни материјал на различите здравствено васпитне теме.

Локални медији су испратили ову манифестацију.