line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

ОБЕЛЕЖЕН 31. ЈАНУАР – НАЦИОНАЛНИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА

Поводом обележавања Националног дана без дуванског дима организован је и одржан  Градски форум у Медиа и Реформ Центру у петак 31. јануара.

Тема Градскг форума био је радом са младима у области превенције пушења у популацији адолецената а младих, а што је у вези са овогодишњом темом ''Живот без дувана - за бољу будућност нових генерација''. Учесници форума представили Директиву ЕУ о дуванским производима, исксутва земаља ЕУ у контроли дувана, евиденце басед активности у раду са младима, досадашња искуства у раду са младима у процесима превенције пушења и престанка пушења, као и нове иницијативе покренуте од организација младих. Најављене су и партнерске активности са ЕУ инфо и организацијама IFMSA и NiPSA у области вршањачке едукације.

Учесници форума: Ивана Врачкић (Група за превенцију, Секретаријат за омладину и спорт, Град Ниш), Др Владан Радивојевић (Завод за заштиту менталног здравља, КЦ Ниш), Снежана Андрић (Еу Инфо), као и представници студентских организација IFMSA и NIPSA. Модератор је био др Чедомир Шагрић.