line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 

 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

 

Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

 

Међународни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога ове године се у читавом свету обележава под слоганом ''Поделите чињенице о дрогама, спасите животе''. Тим поводом је одржана конференција за новинаре у Медиа и Реформ Центру.
Институт за јавно здравље Ниш поводом 26. јуна - Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога у своје програме редовно укључује најрелевантније институције и појединце који својим знањем и искуством могу да допринесу решавању проблема злоупотребе PAS (психоактивних супстанци), као једног од најзначајнијих јавно-здравствених проблема у свету и код нас. На конференцији су приказани актуелни подаци у вези злоупотребе PAS у свету и Р Србији, говорено је и о активностима на превенцији, о здравствено-васпитном раду са младима, о моделима третмана, лечења и рехабилитације, као и о важности декриминализације употребе одређених PAS у циљу смањења штета.

Овогодишња конференција за новинаре одржана је у Медиа и Реформ Центру у Нишу који уназад већ 15 година активно подржава напоре заједнице у решавању проблема злоупотребе и дистрибуције PAS.

На конференцији су говорили:
1. Др Владан Радивојевић (Клиника за психијатрију, Центар за заштиту менталног здравља, КЦ Ниш)
2. Др Чедомир Шагрић (Центрар за промоцију здравља, Институт за јавно здравље Ниш)