line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

Активности поводом обележавања Европске недеље имунизације

         Поводом обележавања Европске недеље имунизације у уторак 21. априла Институт за јавно здравље Ниш у сарадњи са Дом здравља Ниш организовао је следеће активности:
1. У Амфитеатру Института за јавно здравље одржана је конференција за новинаре са почетком у 11 сати. На конференцији су говорити проф. др Зоран Величковић начелник Центра за контролу и превенцију болести, др сц мед. др Гордана Грујић из Дома здравља Ниш и мр сц мед. др Ана Стефановић из Центра за промоцију здравља. На конференцији за новинаре изнети су актуелни подаци о имунизацији и о значају вакцинације за здравље становништва. Истакнуто је да је имунизација и даље најефективнија и најефикаснија мера примарне превенције којом се на најбржи и најјефтинији начин контролишу многе заразне болести и зато она представља приоритет у здравственој заштити. Свако дете има право да не оболи од болести чије је спречавање настанка односно превенција могућа имунизацијом.

2. У централном холу Дома здравља Ниш,  организована је акција у времену од 12:00-13:30. У току акције студенти више медицинске школе делили су родитељима агитке са мотивационим садржајем у вези вакцинације деце и пружали им информације и савете о значају имунизације.


  

1 2 3

1 2 3

1 2