line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 
ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА

 

 

СВЕТСКИ ДАН ВОДА - ВОДЕНИ МЕГАФОН

 

            Поводом обележавања Светског дана вода традиционално је у ОШ ''Доситеј Обрадовић'' одржан јавни час намењен ученицима те школе. Идеја ове манифестације је:  

  1. Упознавање деце са очувањем водних ресурса, употребом хигијенски исправне воде у редовним и ванредним ситуацијама и
  2. Упознавање деце са занимањем ватрогасац-спасиоц (особе које су задужене за деловање у ванредним ситуацијама нарочито током поплава).

Јавни час је организован за децу млађег узраста по принципу вршњачке едукације. Јавни час чинили су: електронска презентација коју су реализовали ученици старијих разреда, квиз знања о значају воде у редовним приликама, радионица на тему ''Употреба хигијенски исправне воде'' и квиз ''Загонетна личност'' (од три особе које су се представиле као ватрогасац-спасиоц, деца су постављањем питања требала да погоде која особа обавља то занимање, чиме је омогућена демистификација тог занимања код млађе деце која показују страх према особама у униформи и са маском).
            Након завршетка јавног часа деца су се дружила са екипом тима за ванредне ситуације поред ватрогасног возила у школском дворишту.
            Читава акција је била медијски праћена а видљивост је доступна преко https://www.youtube.com/watch?v=D75-7g7IJpQ
            Идејни творац и координатор ове манифестације је др Снежана Глигоријевић из Центра за хигијену хуману и екологију ИЗЈЗ Ниш.