line decor
line decor
 
Центар за промоцију здравља
 
 
 

ЦЕНТАР ЗА ХИГИЈЕНУ И ХУМАНУ ЕКОЛОГИЈУ

АКТУЕЛНОСТИ

      

ВОДЕНИ МОСТОВИ-WATER BRIDGES

Институт за јавно здравље традиционално обележава Светски дан вода. Центар за хигијену и хуману екологију је био домаћин првацима ОШ "Краљ Петар I", и уз помоћ еIgrališta, реализовао путовање "Воденим мостовима".

Путовање „Воденим мостовима“ је почело у ОШ где су прваци приказали огледе које су савладали са својом учитељицом Дијаном Јовановић. У посету им је дошла екипа еIgrališta-едукативнe игрицe коју су осмислили матурант и три студента, a званично је интернет школица "отворенa" фебруара 2017.године.
Прваци су сазнали да се најлакше учи кроз игру, чак и кад се ради о неким врло озбиљним стварима као што је загађење воде. Путовање "капљица" које су сами направили, симболично је означило циклус кружења воде у природи. Екипа еIgrališta је фотоапаратима и камерама забележила пут до Института за јавно здравље Ниш.
Центар за хигијену се спремио за чаробно дружење са малим ђацима: лабораторијски чаробњаци су им показали многе трикове а научили су да је Институт за јавно здравље Ниш једини оверава потписом и печатом папир да је вода здрава. У складу са овогодишњом темом Светског дана воде "Отпадне воде", са првацима се дискутовало о рециклажи воде и колико је она битна да би се мост огледао у реци.
Екипа еIgralištaје,поводом Светског дана вода, организовала такмичење у прављењу мостова које још увек траје.
Мостови спајају обале и људе. Водени мостови су на Светски дан вода 22. марта 2017.године, у Институту за јавно здравље Ниш спојили децу, игру и знање. Мултимедијални садржаји су, захваљујући еIgralištu, учинили ово чаробно путовање вечним.

Водени мостови (презентација)

Начелник Центра за хигијену и хуману екологију
Др Снежана Глигоријевић